Rozenbotteltuin De Put in De Telegraaf

Een paginagroot artikel in De Telegraaf (30 juli 2010) over “de laatste rozenbotteltuin”. Culinair journalist Felix Wilbrinken fotograaf en Frank de Ruiter waren een ochtend op bezoek in ‘ons’ klein Gallisch dorpje waar de tijd heeft stil gestaan. In een meeslepend verhaal komen onze geschiedenis en producten uitgebreid aan de orde. En wat vindt fijnproever Wilbrink bijvoorbeeld van de Canina wijn. ‘Hoewel ik persoonlijk gruwel van vruchtenwijn, blijkt de mooi gekoelde rozenbottelsherry een vondst te zijn. Koel, vier jaar gelagerd, aanvankelijk een lichte dessertwijn in de mond maar opeens kurkdroog in de nadronk’.

Genomineerd als Held van de Smaak Utrecht 2010!

De Rozenbotteltuin was door Slow Food Utrecht genomineerd als Held van de Smaak van de provincie Utrecht. Op 26 juni volgde de juryuitslag. Van de 4 genomineerden waren we geen winnaar (dat was Schulp Vruchtensappen uit Breukelen) maar we ontvingen wel een heel mooi juryrapport. Daarin staat te lezen:
“Kleinschalig bedrijf. Houden met hun rozenbotteltuin cultuurhistorisch en culinair erfgoed in     stand en zetten hiermee een familietraditie voort. Sterk in productontwikkeling: zij hebben nieuwe producten en nieuwe markten gecreëerd met een oud, bijna verdwenen product. Werken samen met diverse partijen (o.a. voor verwerking, verkoop en promotie). Kwalitatief hoogwaardige promotiemiddelen met mooie sfeerfoto’s.”