Rozenbottelcoulis in de topkeuken van Bolenius

Op de Amsterdamse Zuidas werken topchef Luc Kusters en zijn team in restaurant Bolenius aan de Dutch Cuisine. Een kaart met voornamelijk duurzaam geteelde groenten van dichtbij, weinig vlees. In 2018 uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. Met ook een Michelin-ster. Een eer dat onze rozenbottelcoulis al jaren in de keuken wordt gebruikt. Zoals in dit gerecht van biet, oesterzwam en rozenbottel, opgemaakt als een prachtige roos in een bedje. En ik heb het deze week mogen proeven, onder het toeziend oog van de chef. Heerlijk!

Michelin-restaurant Bridges in Amsterdam zet rozenbottel in.

Restaurant Bridges van chef-kok Joris Bijdendijk in Amsterdam besteeg afgelopen jaar zowel de Lekker top-100, als de GaultMillau restaurantgids. Daar bovenop kreeg Bridges dit jaar zijn eerste Michelinster. En uitgerekend deze kok heeft al enige tijd een “weergaloos dessert” (Volkskrant) op de kaart staan: Lady’s Blue, een dunne pizza met zacht zoete rozenbottelgelei, knapperige pecannoten en Lady’s Blue, een blauwschimmelkaas van geitenmelk. Desgevraagd vertelt de kok dat de rozenbottelcoulis die hiervoor gebruikt wordt “zo puur is”. Geweldig!

 

De Pronckheer presenteert het streekgerecht van de toekomst

De Pronckheer presenteert het streekgerecht van de toekomst: natuurlijk met Rozenbottelcoulis!
De regering denkt over een nieuwe superprovincie, bestaande uit Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Dat biedt een nieuwe kijk op streekgerechten. Chef Arjan Smit van De Pronckheer ziet zijn zoekgebied voor streekproducten ineens veel groter worden. Voor rozenbottelcoulis blijft hij gelukkig aangewezen op Rozenbotteltuin De Put. Bekijk het fimpje op de site van De Pronckheer http://www.pronckheer.nl/in-het-nieuws/op-youtube