Oogst komt er aan: wie plukt er mee?

Vanaf eind augustus gaan we weer bottels plukken. Op zondagen van 12 tot half 6. Na afloop genieten we samen van het oogstbuffet. Al jaren aaneen plukken groepen van 10-15 mensen een of meer zondagen mee. Sommigen al meer dan 10 jaar, anderen slaan een jaartje over, weer anderen zijn vorig jaar begonnen. Het is elk jaar weer een plezier om zo met elkaar in de natuur bezig te zijn. Heb je zin om dit jaar ook mee te plukken? Stuur een mailtje naar deput@planet.nl.

Rozenbottelzeep komt er aan

Deze zomer kunnen we de eerste Rozenbottelzeep aanbieden. Resultaat van een samenwerking met het Utrechtse ambachtelijke bedrijf Werfzeep, van Evelien van Zonneveld.  Ze maken alle zepen met de hand: zonder synthetische toevoegingen, plastics, palmolie en dierlijke vetten; mét voedende plantaardige oliën, liefde en aandacht. Onze coulis kan als ingredient van de Rozenbottelzeep haar dermatologische kwaliteiten afgeven. Op de foto is een proefstuk te zien, straks gaat het om blokken van 100 gram.

Rozenbottelcoulis in de topkeuken van Bolenius

Op de Amsterdamse Zuidas werken topchef Luc Kusters en zijn team in restaurant Bolenius aan de Dutch Cuisine. Een kaart met voornamelijk duurzaam geteelde groenten van dichtbij, weinig vlees. In 2018 uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. Met ook een Michelin-ster. Een eer dat onze rozenbottelcoulis al jaren in de keuken wordt gebruikt. Zoals in dit gerecht van biet, oesterzwam en rozenbottel, opgemaakt als een prachtige roos in een bedje. En ik heb het deze week mogen proeven, onder het toeziend oog van de chef. Heerlijk!