Vanaf eind augustus gaan we weer bottels plukken. Op zondagen van 12 tot half 6. Na afloop genieten we samen van het oogstbuffet. Al jaren aaneen plukken groepen van 10-15 mensen een of meer zondagen mee. Sommigen al meer dan 10 jaar, anderen slaan een jaartje over, weer anderen zijn vorig jaar begonnen. Het is elk jaar weer een plezier om zo met elkaar in de natuur bezig te zijn. Heb je zin om dit jaar ook mee te plukken? Stuur een mailtje naar deput@planet.nl.
Rozenbottelzeep komt er aan
Deze zomer kunnen we de eerste Rozenbottelzeep aanbieden. Resultaat van een samenwerking met het Utrechtse ambachtelijke bedrijf Werfzeep, van Evelien van Zonneveld. Ze maken alle zepen met de hand: zonder synthetische toevoegingen, plastics, palmolie en dierlijke vetten; mét voedende plantaardige oliën, liefde en aandacht. Onze coulis kan als ingredient van de Rozenbottelzeep haar dermatologische kwaliteiten afgeven. Op de foto is een proefstuk te zien, straks gaat het om blokken van 100 gram.
Rozenbottelcoulis in de topkeuken van Bolenius
Op de Amsterdamse Zuidas werken topchef Luc Kusters en zijn team in restaurant Bolenius aan de Dutch Cuisine. Een kaart met voornamelijk duurzaam geteelde groenten van dichtbij, weinig vlees. In 2018 uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. Met ook een Michelin-ster. Een eer dat onze rozenbottelcoulis al jaren in de keuken wordt gebruikt. Zoals in dit gerecht van biet, oesterzwam en rozenbottel, opgemaakt als een prachtige roos in een bedje. En ik heb het deze week mogen proeven, onder het toeziend oog van de chef. Heerlijk!
De Rozenbotteltuin in Binnenste Buiten
Op 24 oktober kwamen we uitgebreid in beeld en aan het woord in de uitzending van Binnenste Buiten op NPO2. Samen met Chef-kok Alain Caron zetten we de rozenbottel in het zonnetje. Terug te zien via:https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/fragmenten/rozenbottels-wijk-bij-duurstede
Mooie oogst, op tijd binnen
Met in totaal z’n 33-en hebben we in 3 weekenden de bottels van 2018 geplukt. Hele mooie bottels, waarmee weer eens bewezen werd dat rozen meer van droog en warm houden dan van vochtig en koud. Alles staat in het vrieshuis, te wachten op verwerking in de komende maanden.
Biologische kaas van de Put

De Put op de Fine Food Farm van Lindenhoff

La Provence zet rozenbottel op de kaart

Tuin in Slow Food Magazine

Bijen ingeburgerd
