Rozenbottelzeep komt er aan

Deze zomer kunnen we de eerste Rozenbottelzeep aanbieden. Resultaat van een samenwerking met het Utrechtse ambachtelijke bedrijf Werfzeep, van Evelien van Zonneveld.  Ze maken alle zepen met de hand: zonder synthetische toevoegingen, plastics, palmolie en dierlijke vetten; mét voedende plantaardige oliën, liefde en aandacht. Onze coulis kan als ingredient van de Rozenbottelzeep haar dermatologische kwaliteiten afgeven. Op de foto is een proefstuk te zien, straks gaat het om blokken van 100 gram.

Rozenbottelcoulis in de topkeuken van Bolenius

Op de Amsterdamse Zuidas werken topchef Luc Kusters en zijn team in restaurant Bolenius aan de Dutch Cuisine. Een kaart met voornamelijk duurzaam geteelde groenten van dichtbij, weinig vlees. In 2018 uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. Met ook een Michelin-ster. Een eer dat onze rozenbottelcoulis al jaren in de keuken wordt gebruikt. Zoals in dit gerecht van biet, oesterzwam en rozenbottel, opgemaakt als een prachtige roos in een bedje. En ik heb het deze week mogen proeven, onder het toeziend oog van de chef. Heerlijk!

Michelin-restaurant Bridges in Amsterdam zet rozenbottel in.

Restaurant Bridges van chef-kok Joris Bijdendijk in Amsterdam besteeg afgelopen jaar zowel de Lekker top-100, als de GaultMillau restaurantgids. Daar bovenop kreeg Bridges dit jaar zijn eerste Michelinster. En uitgerekend deze kok heeft al enige tijd een “weergaloos dessert” (Volkskrant) op de kaart staan: Lady’s Blue, een dunne pizza met zacht zoete rozenbottelgelei, knapperige pecannoten en Lady’s Blue, een blauwschimmelkaas van geitenmelk. Desgevraagd vertelt de kok dat de rozenbottelcoulis die hiervoor gebruikt wordt “zo puur is”. Geweldig!