Michelin-restaurant Bridges in Amsterdam zet rozenbottel in.

Restaurant Bridges van chef-kok Joris Bijdendijk in Amsterdam besteeg afgelopen jaar zowel de Lekker top-100, als de GaultMillau restaurantgids. Daar bovenop kreeg Bridges dit jaar zijn eerste Michelinster. En uitgerekend deze kok heeft al enige tijd een “weergaloos dessert” (Volkskrant) op de kaart staan: Lady’s Blue, een dunne pizza met zacht zoete rozenbottelgelei, knapperige pecannoten en Lady’s Blue, een blauwschimmelkaas van geitenmelk. Desgevraagd vertelt de kok dat de rozenbottelcoulis die hiervoor gebruikt wordt “zo puur is”. Geweldig!

 

De Pronckheer presenteert het streekgerecht van de toekomst

De Pronckheer presenteert het streekgerecht van de toekomst: natuurlijk met Rozenbottelcoulis!
De regering denkt over een nieuwe superprovincie, bestaande uit Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Dat biedt een nieuwe kijk op streekgerechten. Chef Arjan Smit van De Pronckheer ziet zijn zoekgebied voor streekproducten ineens veel groter worden. Voor rozenbottelcoulis blijft hij gelukkig aangewezen op Rozenbotteltuin De Put. Bekijk het fimpje op de site van De Pronckheer http://www.pronckheer.nl/in-het-nieuws/op-youtube