De oogst 2021 komt er aan

Op zondag 29 augustus a.s. starten we met de oogst 2021, en die ziet er goed uit! Op de foto de nieuwe struiken die vol hangen. Daarna zijn de plukdagen (onder voorbehoud van Moeder Natuur) op 12 september, 19 september en waarschijnlijk 26 september. Zoals elk jaar nodigen we je uit om mee te oogsten, van ongeveer half 12 tot een uur of half 6 (met natuurlijk een pauze). Na afloop eten we samen van een speciaal oogstbuffet. Aanmelden kan op deput@planet.nl

Rozenbottelcoulis in de keuken

Dat rozenbottels gezond zijn hoeven we niet meer uit te leggen. En dat chefs van vele restaurants onze rozenbottelcoulis al jaren in hun gerechten gebruiken hebben we al zo vaak verteld. Maar wat kun je als huis-kok nou eigenlijk met onze rozenbottelcoulis?
Het antwoord op die vraag vind je in het receptenboekje ‘Rozenbottelcoulis in de keuken’. Met zoete en hartige toepassingen: van smoothie tot boeuf bourguignon, van bavarois tot heerlijke soep.
Het boekje is, samen met 2 potten rozenbottelcoulis, te koop voor 13,50 euro. (exclusief verzendkosten)

Rozenbottelzeep nu verkrijgbaar

Samen met Werfzeep in Utrecht kunnen we vanaf nu ook rozenbottelzeep aanbieden. Bekend is de waarde van rozenproducten voor de huid, dus lag het voor de hand een toepasselijk nieuw product te gaan maken. Dankzij Werfzeep is dat er nu en we zijn er heel trots op: 100 gram rozenbottelzeep in een mooie wikkel. In onderstaande blog van Werfzeep wordt veel meer verteld over deze prachtige samenwerking.

Zeep met rozenbottels

Oogst komt er aan: wie plukt er mee?

Vanaf eind augustus gaan we weer bottels plukken. Op zondagen van 12 tot half 6. Na afloop genieten we samen van het oogstbuffet. Al jaren aaneen plukken groepen van 10-15 mensen een of meer zondagen mee. Sommigen al meer dan 10 jaar, anderen slaan een jaartje over, weer anderen zijn vorig jaar begonnen. Het is elk jaar weer een plezier om zo met elkaar in de natuur bezig te zijn. Heb je zin om dit jaar ook mee te plukken? Stuur een mailtje naar deput@planet.nl.